torsdag 20 januari 2011

Solsken och mörkerlåda

Ute skiner solen och man kan nästan ana våren. Och inne bygger jag en ljuslåda. Fast jag tycker det är en mörkerlåda eftersom den är till för att stänga ute ljuset från alla håll utom ett. Nu är den i alla fall klar, den är mycket stilig, hopsydd med björntråd och allt. Därtill vederbörligen invigd med ett foto av ett uppställt stilleben. Veckans uppgift på skolan är redan inskickad och klar, men det blir ingen rast eller ro för det. Nu gäller det att sätta igång med skissandet för fullt.
Jag berättade om Ballerinan och lille Ballerutten i måndags. Hur de for fram som virvelvindar, den ena med de mjukaste armrörelser - hon har armar som gummiormar, helt utan leder, den tösabiten! Den andre kämpande, vridande sig själv i omöjliga ställningar i sina försök att härma sin syster, ända därhän att han till sist snärjde in sig så att han ramlade omkull. Nääädå, vi skrattade INTE, man måste tänka på barnens självkänsla också! Men att jag vände bort huvudet och log rätt brett bakom handen, måste jag väl erkänna att jag gjorde. Så dagens bild får bli den teckning jag gjorde av dem till veckans skoluppgift. Att göra en enkel skiss gör att man minns ögonblicket väldigt bra. Skissa mera måste jag göra! Jag har alltid ett litet block i handväskan, men jag använder det tyvärr alltför sällan!


                   Ballerinan och Ballerutten
                 eller
                    Liten man gör så gott han kan

3 kommentarer:

emma.nilsson2 sa...

Jag tycker att du ska skriva och illustrera en barnbok om "Ballerinan och Balerutten"/Emma

LEJ - Lisbeth Eleonora Johansson sa...

Gulle dej... fast det kanske vore kul om man bara kommer på en historia./Lisbeth

HELENA sa...

Hej!
Vad roligt att jag hittade hit (via Bloggtoppen) Jag är själv en hängiven målarfanatiker och har en konstblogg, och det är så kul att hitta andra, likasinnade. Jag ska absolut titta runt lite mer här vid tillfälle!

Häslningar Helena