fredag 7 januari 2011

Nästan sol

Blå fläckar på himlen är det idag efter gårdagens snöfall. Jag såg nyss en droppe falla, så det är årets första dagsmeja! Tung snö var det som föll igår, för det var inte så kallt. Och mer kommer imorgon. Jag blir nog igensnöad, eftersom jag är ensam i huset några dagar och inte klarar att skotta hela vår stora infart. Jag gjorde en meterbred gång igår, det får räcka. Men å andra sidan sett så har jag mat hemma för en längre belägring, så jag klarar mig. Hästmålningen framskrider sakta, muskelspelet på en häst är svårt att återge i akvarell.Men man kan alltid börja om igen.... det kostar ju bara ett papper och lite möda..
Jag har också lagt in lite bilder i ett medlemsgalleri på Nordiska  Akvarellsällskapets sida. Jag bad om en identitet där i mitten på december och glömde sedan bort det hela, tills jag blev påmind igår av en vän. Där finns många fina akvareller av många deltagare att njuta av för den som är intresserad, så jag lägger in en länk bland mina länkar
En av de bilder jag lade där är ett porträtt som vi hade som sista uppgift på skolan i höstas. Likheten var inte så viktig enligt uppgiften så jag slutade rita innan jag var nöjd med den. Men det blev en skaplig liten målning av en ung drömmare i alla fall, om jag får säga det själv.


I verkligheten är den inte lika röd som den är här och tröjan är ceruleumblå (ljust himmelsblå). Det är så svårt att få färgerna rätt i inskanningen!

.

2 kommentarer:

Bobby sa...

Hej Lej! Tack för din kommentar på min blogg.. Jag tänkte skapa en konstgrupp på Facebook där alla från Malmfältens konstkurs HT2010som vill kan delta och diskutera och kommentera våra alster. Det vore väldigt kul om du vill gå med, gillar verkligen dina målningar. Denna är vacker och ser levande ut som ett foto.
H/Bobby ;)

LEJ - Lisbeth Eleonora Johansson sa...

Jättekul initiativ Bobby! Det vill jag gärna vara med på. Det blir nog tomt när man slutar skolan i vår och då skulle det vara härligt att ha en grupp med människor att diskutera med och få synpunkter ifrån. Hör bara av dig när det är dags, så hakar jag på!
Hälsningar Lisbeth