söndag 2 januari 2011

Äntligen börjat teckna igen efter julfirandet

Igår kväll och idag har jag äntligen fattat tag i mina tecknar- och målargrejor igen efter jul. Det känns skönt. Jag har börjat skissa på en målning av en hoppande häst. Om den blir bra ska jag skicka den Milano!
Det hände nämligen något ganska kul när vi åkte hem från Sardinien i somras. Vårt plan blev försenat av oväder och fick cirkla över Milano i en timme innan vi kunde landa i regn och mycket hård blåst. Under tiden hade vårt varmt familjära hotell egentligen hunnit stänga sin reception, så när jag ringde för att be dem skicka shuttlebussen,  så gick inte det. Hotellägaren var ensam kvar i receptionen och kunde inte lämna den. Vi fick ta en taxi istället och så satt han uppe och väntade på oss i nästan två timmar över ordinarie tid. Onekligen snällt eftersom han har ett annat jobb på dagtid också, så innan vi åkte nästa morgon målade jag ett mycket enkelt tackkort med en solros på till honom. Att något så litet kan göra någon så glad!
När han släppte av  oss och våra väskor på flygplatsen i Malpensa, berättade han att han höll på att bygga ett nytt hotell på granntomten. Och temat för det hotellet ska vara hästhoppning. (Temat för hans nuvarande hotell är hästkapplöpningar, det finns gamla bilder av sådana överallt på hotellet.) Och så sa han att om jag kunde måla en tavla av en hopphäst till honom så skulle han bli så innerligt glad och vi skulle få bo i hans hem närhelst vi kommer till Milano. "Lova att du försöker, glöm inte mitt namn", var det sista vi hörde när vi gick in i flyghallen.
Så bara för skojs skull har jag hela hösten tänkt att jag ska göra en häst åt honom, men jag har inte riktigt haft ro och tid till det. Men den här veckan har jag det. Och det är säkert ingen brådska, de höll på med grunden och källaren när vi var där i oktober så det dröjer nog ett tag innan det blir dags att inreda hotellet.
I morgon blir nog skissen klar så jag kan börja måla. Alltid spännande att se om en hyfsad skiss blir en godtagbar målning eller om det bara blir att börja om från början igen.

Med anknytning till historien ovan lägger jag in en bild av en solrosmålning som har ett par år eller kanske tre på nacken. Den hotellägaren fick var mycket mindre och enklare och gjord i all hast på ungefär 14 minuter...

3 kommentarer:

Cristina Svensson sa...

Mycket intressant historia, ser fram emot att se tavlan!
Fin hemsida du har!
Hälsningar,
/Cristina (från Malfältens akvarellkurs)

LEJ - Lisbeth Eleonora Johansson sa...

Tack Cristina, OK jag lovar att visa den här om jag tycker att den duger till det.

LEJ - Lisbeth Eleonora Johansson sa...

Cristina, jag var inne på din blogg som jag fann via Malmfälten. Underbara akvareller du gjort!
Såg dels att du bor bara 6 mil bort och dels att du nämnde Hassela. Har du gått på kurs där i akvarell? Kan du skriva ett privat mail till mig så att jag kan få direkt kontakt med dig? Mailadressen finns på min profilsida här.
Varma hälsningar/Lisbeth