lördag 21 maj 2011

Farväl till Malmfälten

Nu är terminen slut, den slutade officiellt igår. Tänk att jag genomfört ett helt års konststudier, det känns fantastiskt. Roligt har det varit, jobbigt likaså men framför allt har det varit oerhört lärorikt och givande. Jag har fått lära mig mycket om teckning, former, komposition, akvarellmålning och akrylmålning och en massa annat. Arbetsdisciplin inte minst. Jag har faktiskt fått in varenda uppgift i tid utom en gång när jag av misstag glömt att trycka på sänd så att mitt mail låg kvar hos mig i stället för att gå iväg till min lärare. Och det märkte jag inte förrän han frågade efter det långt senare...
Tack Nina och tack Pär som varit mina lärare. Bättre lärare kan man inte få, duktiga, pedagogiska, inspirerande, uppmuntrande, men inte in absurdum, de har påpekat vad som varit skevt och fel och kommit med förbättringsförslag. Helt otroligt att man kan skriva ett givande omdöme om en enda målning på en och en halv eller två sidor. Det finns mycket material att gå tillbaka till och lära sig mer av i fortsättningen. Jag kan då varmt rekommendera alla som har lust att lära sig mer om att måla och rita att anmäla sig till Malmfältens internetskola.
Och inte kostar det någonting heller! Mer än möda tid och svett förstås. 20 timmar i veckan är det beräknat att man ska lägga ner och det har jag nog gjort faktiskt.
Dagens bild är en av de sista jag gjort för skolans räkning. Temat var Kärlek. Det är två havssulor, stora vackra vita fåglar med gult huvud. Vi såg dem på Nya Zeeland, hela överfarten mellan Nordön och Sydön hängde de i luften över båten så man kunde studera dem på riktigt nära håll.   De har en märklig hälsningsceremoni när de varit åtskilda en liten stund.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Vilken fin bild. Jag gillar färgerna och motivet.

LEJ - Lisbeth Eleonora Johansson sa...

Tack,Hanna. Det är roligt att ha dig som följare av min blogg!