tisdag 30 oktober 2012

Ny målning

Sommaren 2005 var vi 8 målande kvinnor som tillsammans hyrde ett underbart gammalt hus i Skottland i en vecka och så målade vi, turades om att laga mat och hade det allmänt mysigt. Vädret var ombytligt, regnet kom hastigt och solen likaså. En dag var vi i grannbyn Lochcarron och handlade mat och då tog jag ett foto av en syn som bitit sig fast i mitt minne. Nere på stranden hängde tvätt på tork på linor mellan grova stolpar. Den flaxade och for i den starka vinden alltmedan regnmolnen snabbt tornade upp sig.

Den här veckan har vi haft fritt måleri på konstskolan och då plockade jag fram den gamla bilden, gjorde om den lite förstås men inte så mycket ändå. Formatet är 45x55 cm och tekniken akryl. Lite regn och sol kanske passar nu när det börjat snöa?
Ha det gott!
Lisbeth


6 kommentarer:

Maria G sa...

Vilket härligt motiv! Det vore roligt om du kunde lägga ut bilden också;)
Jag har också många gånger lockats av "tvätt på tork" när jag varit ute med kameran. Det ser på något sätt så mysigt ut.
Kram / maria

LEJ - Lisbeth Eleonora Johansson sa...

HEj Maria, din kommentar förbryllar mig.. Syns inte bilden?

Oljekritan sa...

Ska absolut kolla in Malmfältets folkhögskolas konstlinje...låter annorlunda att undervisas så, men skönt att kunna bestämma så mkt själv..'Din tvätt är så vackert färggrann där den fladdra för vinden..snygg målning,Kram Karina

Anonym sa...

Kikade in hit efter att ha varit inne på forumet...
Fullständigt älskar din tvättbild!
Tack!

Anonym sa...

Sorry! Glömde namnet: Carolina

LEJ - Lisbeth Eleonora Johansson sa...

Kul att du hittade hit Carolina! Det är alltid roligt med uppmuntrande kommentarer. Att måla är väldigt roligt men det är en rätt ensam sysselsättning../Lisbeth