lördag 15 september 2012

Long time no see...

Hela sommaren har gått och det är höst och nya konststudier igång. Så då är det väl bäst att jag tar tag i min blogg också och sätter in lite nya bilder,
Handleden har fortfarande en skruv lös vilket gör ont och oftast är jättesvullet och stenhårt av ödem. Ser onekligen fram emot att få ta bort alla plåtar och skruvar någon gång framemot mars eller så....
Men med lite envishet och täta vilopauser så går det i alla fall att måla. Jag har t o m varit på två akvarellkurser i sommar, en i att måla blommor för Corinne de Groof och en i landskapsmålning för Maria Ginzburg, Två mycket olika kurser, men båda bra, var och en på sitt sätt.
Nu har terminen på Malmfältens folkhögskola kört igång. Jag kom ju med på fortsättningskursen en gång till, vilket jag är väldigt glad för. Många kanske tror att det känns tjatigt och likadant igen, men det är bara igenkännandets hela glädje. Även om uppgifterna är formulerade på samma sätt så utför ju jag dem olika och får också ny respons på dem. Jättebra och stimulerande.
Den här veckan har vi ritat kolteckningar. Det gör jag alldeles för sällan- dvs aldrig! Men det är riktigt roligt när man väl sätter igång.
Så har jag anmält mig till en ny kurs på måndagskvällar här hemma i stan. Det är en kurs i kyrkans regi, ikonmålning. En nyinflyttad diakon ska hålla i den. Det ska bli spännande att jobba med temperafärger, det har jag aldrig gjort förut. Första oktober börjar den.

Jag tillägnar den regniga sommaren den här bilden:


Jag har ändrat lite på den, gjort om bakgrunden så att rutmönstret på plattorna försvann. För som den är här på bilden tycker jag bakgrunden står rätt upp. Men jag orkar inte fotografera om den just nu så ni får se den i ofärdigt skick...
Ha det gott alla mina vänner!
Lisbeth

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Där!
Verkligen roligt att du kommit igång igen, saknat dina målningar;-) Jag hoppas så att din handled kommer att bli ännu bättre och att smärtan blir mindre och mindre med tiden. underbart att du har anmält dig till nya kursen som komme ratt hållas på måndagarna, rätta takter! Sist men inte minst vilken härlig bild på lilla pojken
Kämpa på och jag ser fram emot nästa målning från dig
Kram Birgitta B

LEJ - Lisbeth Eleonora Johansson sa...

Tack gulliga Birgitta!

maria sa...

Hej! Så roligt med ett inlägg från dig Lisa! Jag har saknat dina fina målningar. Jag håller med om att den du visar här är en perfekt illustration av sommaren. Härligt att du kan måla lite trots skadan och att du nu är igång med det du så gärna ville göra till hösten. Ha det gott!
Kram / maria

LEJ - Lisbeth Eleonora Johansson sa...

Tack Maria, dina ord värmer! Du vet att du är en av mina vardagshjältar och att jag njuter så enormt av dina underbara foton.
Om någon läser detta och inte upptäckt Marias bilder så följ länken här på min sida till Marias fotoblogg, så får ni se något riktigt vackert!
Kram(Lisbeth